Potkukelkkailun alamäkikisat 8.12.2012

Perinteiset potkukelkkailun alamäkikisat pidettiin lauantaina 8.12. Ylläksen laskettelutunturin ja Jounin kaupan välisellä tieosuudella. Liikenne oli kisojen ajaksi suljettu tältä maantien pätkältä, jotta hurjapäiset kisailijat voivat vapaasti lasketella alas tunturin rinnettä kulkevaa tietä. Kaatumisia sattuu aina, mutta vakavampia loukkaantumisia ei ole sattunut edes kilpasarjassa. Hymysuu-sarjojen osallistujat voivat lasketella turvallisin mielin.

 

Tänä vuonna lunta oli riittävästi ja se satoi ajoissa. Pöppyräinen lumi pani jalkalihakset koville, koska liukua helpottavaa kovalumista reittiä oli vähän. Vuonna 2011 lumi tuli vasta silloin, kun kisojen siirtämisestä oltiin jo tekemässä päätöstä. Niin ne vuodet vaihtelevat.

 

Kisoissa oli nyt 55 osallistujaa, mikä riitti hyvään tunnelmaan. Aikaisempia vuosia vähemmän nähtiin hyviä asuja ja rekvisiittaa etenkin joukkuekisoissa. Onneksi paikalle olivat tulleet Lumirinsessat vauhdikkaan hempeissä asuissaan. Lasten sarjaan riitti innokkaita osallistujia yhteensä 45 eri ikäsarjoissa. Useimmille tärkeintä oli kaikille jaettava palkinto. Sadan kilpailijan osanotto todistaa sen, että lomalaiset ottivat kylän ja sen liikkeiden järjestämän tapahtuman positiivisesti vastaan.

Maalialueelle alkoi kerääntyä yleisöä hyvissä ajoin ennen kilpailijoiden tuloa.

Eläinten sarjan voitti tämä sporttinen gorilla. Leveä voittohymy oli esillä jo ennen kisoja.

Konijänkän kotieläinpihalta oli lasten iloksi tuotu minihevonen  Duni. Yksi paikalla ollut koira oli saman kokoinen kuin tämä Amerikan ihme. Duni suhtautui hälinään ja taputtajiin rauhallisesti keskittyen korsiateriaan.

Kaikki järjestelyt vaativat vastuullisen ja vastuuntuntoisen vetäjän sekä auttavia talkoolaisia. Oikella Selvän Pyyn Ilkka kertaa toimitsijoiden kanssa maaliintulon työnjakoa. Kaikki järjestelyt tehtiin talkoilla ja kylän liikkeet olivat lahjoittaneet kisaan palkinnot. Hieno homma!

Kilpasarjan kärkipää olikin tuttua jo edellisistä kisoista. Keskellä voittaja Kai Immonen, oikealla toiseksi tullut Matti Pesälä ja vasemmalla juuri maalin kolmantena tullut Mika Jääskeläinen. Kaverit harjoittelevat yhdessä vaikka ovat kotoisin Kouvolasta, Raumalta ja Lohjalta. Kesäisin tiimi kisaa Kickbikea.

Joukkuekisan voitto meni näille kavereille, jotka kisasivat nimellä Pikku-Röhkö 1. Vasemmalta Jesse Järvinen, Arvo Uusitalo ja Jari Eronen. Voitto pani kasvot hymiöasentoon.

Paras joukkueasu oli näillä viehättävillä "Lumirinsessoilla." Vas. Outi Koli, Anu Kurvinen ja Maria Haavisto. Kapteeni Koli on hämmentävän aktiivinen ihminen. Joko hän osallistuu itse kisoihin ja tapahtumiin tai tuo niihin kolme poikaansa.

Oululainen Kaija Luoma osallistui kisaan jo kolmannen kerran. Tässä hän on maaliintulon jälkeen vanhimman ja nuorimman poikansa kanssa. "Meksikoilaispojat" osallistuivat myös kisaan.

Kaijan asussa on sekä blingiä että tyyliä.

Meri (kohta 5) ja Eetu (3 v.) olivat tulleet vanhempiensa ja vaarin kanssa Kempeleeltä kisoihin. Tässä lapset odottavat vanhempiensa maaliintuloa. Lapset herättivät ansaittua huomiota tyylikkäissä ja tapahtumaan sopivissa  yksisarvisen ja leijonan asuissa.

Myös lehdistö piiritti lapsia haastatteluin ja kuvin. Tyynesti tähdet hoitivat tämän, vaikka edessä odotti vielä oma potkukelkkakisa.