Kylätapahtumia

Tästä vuoden 2012 Alamäen potkukelkkailukisojen muutamaan kuvaan

Tästä vuoden 2011 kylätapahtumien valokuviin

 

Tästä vuoden 2010 kylätapahtumien valokuviin

Heinäkuussa järjestetään perinteinen Äkäslompolon ympärijuoksu. Vasemmalla tapahtuman pääjärjestäjä Juha Kaulanen. Kylän kuulu kauppias Sampo Kaulanen osallistuu paikallisiin tapahtumiin ja esittää tässä Italian maajoukkueen tukevoitunutta hiihtäjää. Samalla hän tsemppaa kainalossa olevia tyttöjä alkavaan kisaan.

-

Ympärijuoksun lähtö on mahtava näytelmä. Kuvan oikeassa reunassa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi yrittää parantaa asemiaan.

- img_4315.jpg

Koululla pidettiin äitienpäivät ja koulun päättäjäiset. Kaunis tapa oli, että kylän väki kokoontui koululle sankoin joukoin. Kuvan oikeassa reunassa on Kentän talon Sandra Äkäslompolo.

img_5048.jpg

Kalervo Uutun kirjoittamien Velho-oopperoiden aika 1993-2001 oli Äkäslompolossa mahtava kulttuurikausi. Ympäristön väki oli innolla mukana ja Velhoniemeen oli suurella työllä rakennettu maanalaisia käytäviä ja monenlaista tekniikkaa. Taustalla katsomoa. Velho-oopperat loppuivat eikä niitä saatu ihmisten ymmärtämättömyyden ja ahneuden vuoksi taltioutua. Tunturin kupeella Ihmisen Ringissä toteutetaan pienempimuotoisia laulunäytelmiä.

- img_1050.jpg

Oopperoissa tällä Crystall-laivalla oli oma roolinsa. Yhtenä yönä se alkoi sooloilla ja karkasi Kentän rantaan.