Sivuston aineistosta ja käytöstä

Syyskuussa 2015 sivuston nimeksi on muutettu Äkäslompolon sukuseura sekä etusivulle sukuseuran yhteystiedot. Kyläyhdistys suunnittelee omia sivuja,

Entisen äkäslompolo.fi-sivuston ja nyt äkäslompolonsuvut.fi-sivuston muut tekstit ja kuvatekstit on kirjoittanut Kalervo Niskakoski ellei toisin ole ilmoitettu. Kaikki 2000-luvun kuvat on kuvannut Kalervo Niskakoski paitsi erikseen muiden ottamiksi ilmoitetut. Vanhoja kuvia on saatu kaikista Äkäslompolon taloista, mikä on erittäin hieno asia ja kyläläiset ansaitsevat tästä tunnustuksen ja kiitoksen. Vain 2-3 albumia on viety ulkomaille ja näitä kuvia ei olla saatu vielä käyttöön. Kuvia on saatu tai ostettu myös museoista kuten Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo (Rancken), SKS (Paulaharju), Suomen valokuvataiteen museo ja Kansanrunousarkisto/Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Valokuvaaja U.A. Saarisen poika Seppo yhdessä vaimonsa Arjan kanssa ovat lahjoittaneet sivustolle Saarisen ottamia kuvia. Vanhoja kuvia olen skannannut pienellä skannerilla tai ottanut valokuvasta valokuva. Kuvien laadun parannustöihin ei ole ollut mahdollisuutta.

Äkäslompolon sukuseuran ja sivuston ylläpitäjän vastuu aineiston oikeellisuudesta rajoittuu virheiden korjaamiseen. Selvät virheet korjataan saatujen ja varmistettujen tietojen perusteella. Sivuston aineiston lainaamiseen tulee kysyä lupa ylläpitäjän kautta.

Sivuston valokuvat ovat kutistettuja ja parempilaatuiset ovat omistajilla tai ottajalla.

Sivuston teknisestä toteutuksesta ja käyttöpalveluista vastaa oululainen Koodiviidakko Oy